Institution

Η Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας στην 31η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Το Ωδειο Αθηνων, ενας ιστορικος χωρος που οι Ελληνες σχεδιαστες αγαπουν ιδιαιτερα για την Bauhaus αισθητικη του, φιλοξενησε απο τις 13 εως τις 16 Νοεμβριου του 2022 την 31η Εβδομαδα Μοδας της Αθηνας (Athens Xclusive Designers Week). Η Ελληνική Ένωαη Σχεδιαστων Μόδας ελαβε μερος με πεντε μελη της: Dassios, Ioanna Kourbela, Kathy Heyndels, Parthenis, Vassilis Zoulias.

We are family

Ο Βασίλης Ζούλιας, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του brand του, έδειξε μια συλλογή με έμπνευση από τα μαξιμαλιστικά 90s, όπου φλούο πορτοκαλί, πράσινα και φούξια νέον, μαζί με υπερμεγέθη pied-de-poule, έντυσαν ανδρικά σακάκια, πιτζάμες για όλη την ημέρα, σορτς, κομψά καφτάνια και ελαφριά φορέματα, σε μοτίβα εμπριμέ, πουά και λεοπάρ. Τα κοσμήματα από plexiglass σε διάφορα χρώματα του Περικλή Κονδυλάτου συμπλήρωσαν τα looks, ενώ ο τίτλος της επίδειξης, «We are family», υποστηρίχθηκε με την εμφάνιση της Βίκυς Καγιά με τη μητέρα της Αλεξάνδρα, της Χριστίνας Πολίτη με τη μητέρα της Υακίνθη, της Ναταλίας Δραγούμη με την κόρη της Κλειώ, της Ζενεβιέβ Μαζαρί με την κόρη της Ροζαλία Καρύδη, του Σπύρου Πώρου με την κόρη του Ήρα, καθώς και άλλων αγαπημένων φίλων του σχεδιαστή.

 

Games

Η Kathy Heyndels παρουσίασε τη συλλογή SS23 με τίτλο «Games», ένα παιχνίδι χρωμάτων, λέξεων, υλικών και αισθήσεων. Παστέλ αποχρώσεις δίπλα σε μια πιο έντονη, χαρούμενη και ζεστή παλέτα, αλλά και αποχρώσεις του λευκού, του μαύρου, του χακί και του εκρού, σε κρεπ, καμπαρντίνα, ποπλίνα αλλά και δέρμα, περπάτησαν σε φορέματα και σακάκια με έντονα ανοίγματα και cut-outs. Ο Μάριος Τόγκος εμπλούτισε τη συλλογή «Games» με μια ανατρεπτική σειρά που κόσμησαν τα streetwear γκράφιτι: Συνθήματα, έννοιες, συναισθήματα, επιστρατεύτηκαν σε oversized outfits, hoodies, cargo παντελόνια, αλλά και ίσια σακάκια και παντελόνια.

 

Colorama

O οίκος Parthenis παρουσίασε μια ωδή στην αισιοδοξία, τη συλλογή «Colorama», όπου τα σκονισμένα παλ συνάντησαν πάνω στην πασαρέλα το μαύρο και το λευκό, σε έναν χορό από διάφανα υφάσματα, ενώ τα τυπώματα tie-dye και οι ρίγες devoré υπογραμμίστηκαν με μεταλλικά μπλε, πράσινα της ελιάς, φωτεινά φούξια και σκονισμένα ροζ. Υπό τους ήχους του παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής DJ Die Arkitekt, είδαμε τα αγαπημένα ντραπέ και bodycon κομμάτια της σχεδιάστριας να φιγουράρουν δίπλα σε χαλαρές φιγούρες και ασύμμετρα κομμάτια-κλειδιά, σήμα κατατεθέν του Parthenis όλα αυτά τα χρόνια. Από αέρινα σατέν, ζαρωμένα βισκόζ και τραγανές ποπλίνες μέχρι οικολογικό terry bamboo, μοντάλ, ζέρσεϊ και καμπαρντίνα, όλα τα υφάσματα της σεζόν… ενσαρκώθηκαν εδώ σε τουνίκ ίσια φορέματα, φαρδιά ή cropped παντελόνια και τοπ, ανοιχτά cardigans, άνετα playsuits και ανάλαφρα bomber jackets.

 

Opulence

Στη σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα οφείλουμε το εντυπωσιακό opening της τρίτης ημέρας των επιδείξεων. Στην haute couture συλλογή «Opulence FW22», με χειροποίητες δημιουργίες από πολύτιμα υλικά, όπως μεταξωτή οργάντζα και σατέν, λεπτοφυείς δαντέλες και εύθραυστα τούλια, που ζωντάνεψαν στα χρώματα της ίριδας, η πληθωρικότητα στον σχεδιασμό συνδυάστηκε με την υπέροχη αίσθηση των πολυτελών υφασμάτων. Κάθε ιδέα της σχεδιάστριας ήταν διαμορφωμένη με τη δική της μοναδική θεματολογία, μέσα από μνήμες και αφορμές, με τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση να χαρακτηρίζεται από την απλότητα που προκύπτει από τον ουσιαστικό σχεδιασμό. Το live performance της Danai Nielsen δημιούργησε την ιδανική ατμόσφαιρα για τις δημιουργίες Kourbela.

 

It’s showtime, folks!

Αμέσως μετά σειρά είχε η επίδειξη του brand Dimitris Dassios με τίτλο «Ιt’s showtime, folks! Summer ’23». Η συλλογή αποτελείται από τα it items που έχουν σημαδέψει την πορεία του ταλαντούχου σχεδιαστή: signature denim jackets, λινά καφτάνια τυπωμένα με έργα Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, καθώς και λαμπερά couture βραδινά. Στο τέλος της επίδειξης, που καταχειροκροτήθηκε, ο σχεδιαστής περπάτησε στο catwalk μαζί με τη γλύπτρια Nτέλλα Ρούνικ.

Ονοματεπώνυμο*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.