ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΜΟΔΑΣ

Ο ΘΕΣΜΟΣ

Η Eνωση Ελληνων Σχεδιαστων Μοδας ειναι ο επισημος θεσμος που προωθει την αναπτυξη της ελληνικης βιομηχανιας μοδας στην παγκοσμια αγορα και προστατευει τα συμφεροντα των δημιουργικων επαγγελματιων της, ενω παραλληλα αναδεικνυει το εργο τους.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Η πρωτοβουλία προέκυψε από την ανάγκη της διασύνδεσης, της αλληλοϋποστήριξης και της ευημερίας των μελών μας. Η Ένωση αριθμεί περίπου 100 μέλη που εκπροσωπούν διάφορους κλάδους του χώρου, όπως σχεδιαστές, τεχνίτες, τοπικούς προμηθευτές και πολλούς άλλους. Στόχος είναι η διευκόλυνση της μεταξύ τους επαφής και η διαμόρφωση ισχυρών επαγγελματικών δεσμών εντός της βιομηχανίας της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, για την ολιστική υποστήριξη των δημιουργιών τους. Ο προγραμματισμός της επαγγελματικής ανέλιξης των μελών μας παρέχει όλες τις κρίσιμες πρακτικές πληροφορίες για αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και να εφαρμόσουν στρατηγικές ανάπτυξης. Οι συζητήσεις μας, οι διαλέξεις, τα εργαστήρια και οι διοργανώσεις μας πραγματεύονται θέματα όπως το branding, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την είσοδο στις διεθνείς αγορές, εγχώρια και διεθνή εμπορικά σήματα, μάρκετινγκ, PR, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αναζήτηση επενδύσεων, ζητήματα εργατικού δικαίου και πολλά ακόμη.

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ

Η Ένωση προσβλέπει επίσης στην καλλιέργεια των νέων ταλέντων της χώρας με μια σειρά από εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση της Ακαδημίας της Μόδας, η θέσπιση ετήσιων υποτροφιών, η διεκδίκηση κρατικών και κοινοτικών επιχορηγήσεων για υφιστάμενους και νέους σχεδιαστές, καθώς και η διά βίου εκπαίδευση των μελών σε παραδοσιακές δεξιότητες αλλά και σε νέες τεχνολογίες. Περαιτέρω δράσεις της Ένωσης αφορούν τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των βιομηχανιών της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας τόσο εντός Ελλάδος όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος είναι η επίτευξη βιώσιμων και αειφόρων επιχειρηματικών μοντέλων και πρακτικών, καθώς και η προώθηση της υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς μέσα στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας και της υγιούς ανάπτυξης του κλάδου μας.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας επιδιώκει να αναδείξει την ελληνική μόδα ως μία καινοτόμο, υψηλής ποιότητας βιομηχανία. Δεσμεύεται να προβάλλει την Ελλάδα ως ικανή και επάξια ανταγωνιστική δύναμη στις διεθνείς αγορές. Στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας η Ελλάδα δεν θα είναι «της μόδας». Θα είναι η απαράμιλλη, διαχρονική, ζωτική παρουσία ανθρώπινου πολιτισμού που κοιτά προς την αιωνιότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-MAIL : info@hfda.gr

Ονοματεπώνυμο*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.