Δράσεις

14 μελη της ενωσης τον Απριλιο στο Μοντρεαλ

Στις 25 Απριλιου 2023 το Λυκειον των Ελληνιδων Μοντρεαλ (ΛΕΜ) διοργανωνει το 2ο Ντεφιλε Ελληνικης Μοδας, στο οποιο θα λαβουν μερος με δημιουργιες τους 14 σχεδιαστες-μελη της Ενωσης Ελληνων Σχεδιαστων Μοδας.

Πρόκειται για μία φιλανθρωπική βραδιά, κατά την οποία θα δημοπρατηθούν οι δημιουργίες των σχεδιαστών, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Η πρόεδρος της Ένωσης, Ορσαλία Παρθένη, θα παρευρεθεί, για να συντονίσει την επίδειξη, μαζί με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει την εκδήλωση.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, πρόεδρος του ΛΕΜ, επισημαίνει: «Εμείς, οι Ελληνίδες και Έλληνες του Καναδά, είμαστε ευγνώμονες στους μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές για την προσφορά των δημιουργιών τους στην έρευνα του DOvEEgene, που η διάδοσή του και η καθολική αναγνώρισή του από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας θα βοηθήσει στη σωτηρία των μελλοντικών γενεών γυναικών από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Παράλληλα, μέσα από αυτό το ντεφιλέ προβάλλουμε την ελληνική μόδα, που είναι αντάξια της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής. Είμαι περήφανη που το Λύκειον των Ελληνίδων Μόντρεαλ συμμετέχει στην ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας και μόδας στο εξωτερικό».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, Ορσαλία Παρθένη, συμπληρώνει: «Είχα την τύχη να παρουσιάσω ολόκληρη τη συλλογή μου στο 1ο Ντεφιλέ του ΛΕΜ, το 2018, και πρέπει να πω ότι το κοινό, αποτελούμενο από Ελληνίδες, Ιταλίδες, Κεμπεκιώτισσες, Αγγλοκαναδές, δέχτηκε με ενθουσιασμό την ελληνική μόδα. Το 2ο Ντεφιλέ, με ρούχα πολλών Ελλήνων σχεδιαστών του συλλόγου μας, θα αναδείξει περισσότερες πλευρές της ελληνικής μόδας, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στον ιερό σκοπό της τελειοποίησης του νέου ανιχνευτικού τεστ DOvEEgene για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου των ωοθηκών. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν με τις δημιουργίες τους».

Οι σχεδιαστές που θα λάβουν μέρος στο ντεφιλέ είναι οι: Vassilis Zoulias, Liana Camba, Angelos Bratis, Konstantinos Tsigaros, Dimitris Dassios, Ioanna Kourbela, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Denise Eleftheriou, Costarellos, Kathy Heyndels, Sotiris Georgiou, Chara Lebessi και Orsalia Parthenis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ονοματεπώνυμο*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.